пʼятницю, 3 квітня 2015 р.

Інтерактивні вправи

   Сучасні комп’ютерні технології дають учителю нові можливості, дозволяючи разом з учнем отримувати задоволення від захопливого процесу пізнання. Таке заняття викликає в дітей емоційний підйом. Навіть учні, які мають невисокий рівень знань, охоче працюють із комп’ютером. А коли внести в урок «цікавинку», тобто активізувати учнів до навчання, пробудити інтерес – то і результат буде якіснішим.
    Цікавинку на мою думку можна відшукати саме в Інтернет технологіях.
    Наприклад, ще одним ресурсом є онлайновий сервіс LearningApps
Що таке LearningApps.org?
  LearningApps.org є сервісом Web 2.0 для підтримки процесів навчання та викладання за допомогою невеликих інтерактивних модулів. Ці модулі можуть використовуватись безпосередньо як навчальні ресурси або для самостійної роботи. Метою роботи є створити загальнодоступну бібліотеку незалежних блоків, придатних для повторного використання та змін. Блоки (вони називаються Вправами) не включені в жодні конкретні сценарії чи програми, тому вони не розглядаються як цілісні уроки чи завдання, натомість їх можна використати у будь-якому доречному методичному сценарії.
 

        Основна ідея інтерактивних завдань полягає в тому, що учні можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі, що сприяє формуванню пізнавального інтересу учнів.
        Модулі LearningApps можуть бути безпосередньо включені у зміст навчання, а також їх можна змінювати або створювати в оперативному режимі.
     На сервісі є галерея загальнодоступних інтерактивних завдань, яка щодня поповнюється новими матеріалами, які створені викладачами різних країн.
      Сервіс LearningApps має зрозумілий інтерфейс користувача на багатьох мовах, для вибору потрібної мови необхідно в правому верхньому кутку вибрати відповідний прапорець.
    У даному середовищі можна швидко створити інтерактивні завдання за зразками галереї LearningApps.
      Важливо відзначити, що правильність виконання завдань перевіряється миттєво. 
      Сервіс LearningApps надає можливість отримання коду для того, щоб інтерактивні завдання були поміщені при бажанні на сторінки сайтів або блогів.  
    Усі вправи поділено на категорії: Вибір, Розподіл, Послідовність, Заповнення, Онлайн-ігри та Інструменти.  Яку впрву впаву використовувати - вирішувати Вам.

Відеоінструкція


1 коментар:

  1. Інтерактивні вправи - це дієвий спосіб зацікавити дітей. Учні з задоволенням виконують такі завдання.Я також використовую на уроках інтерактивні вправи.Раджу і вам спробувати!

    ВідповістиВидалити