вівторок, 28 квітня 2015 р.

Семінар-практикум

«Найбільшого успіху досягає той,
хто володіє кращою інформацією»
Б. Дізраелі

Під таким девізом 27 квітня 2015 року проходив семінар-практикум для вчителів інформатики на базі Великоолександрівського НВК. Учасники семінару мали можливість обмінятися досвідом з проблеми «Особливості викладання інформатики в умовах впровадження нових Державних стандартів базової та повної загальної середньої освіти у ракурсі впровадження «хмарних» технологій».

Методист РМК Слободян О.М.  змістовно та детально ознайомила присутніх із можливими змінами до навчальної програми з інформатики  7 класу. Ольга Миколаївна провела методичний діалог з елементами тренінгу «ВПРОВАДЖЕННЯ ІНТЕРНЕТ-ТЕХНОЛОГІЙ КРІЗЬ ПРИЗМУ СКАФФОЛДИНГУ». Під час цього тренінгу вчителі більш детально ознайомились із технологією скаффолдингу, поповнили свої знання з використання web-ресурсу Padlet, ознайомились із соціальним середовищем навчання.
Учасники семінару відвідали відкритий урок на тему «Пошук інформації в Internet», який майстерно провела Атаманюк Любов Олексіївна у 6 класі. Педагог зуміла використати різні сучасні форми і методи навчання.

 Директор цієї школи та вчитель інформатики Атаманюк Л.О. вдало і майстерно, з теоретичними настановами та практичними навиками провела майстер-клас на тему «Робота з програмою FreeMind»  для створення карт знань. Учасники семінару побували у ролі учнів і самостійно виконували практичні завдання в даній програмі.

          
        А ще Лисий Сергій Михайлович познайомив присутніх із правилами створення інтерактивних вправ за допомогою он-лайнового сервісу LearningApps.
Кожен із нас ще раз переконався у вислові «Вік живи – вік учись!»
Присутні учасники семінару, вчителі інформатики району щиро дякували організаторам заходу за цікаве, продуктивне навчання та вдале поєднання науково-теоретичної і практичної частини семінару.


Немає коментарів:

Дописати коментар