четвер, 7 лютого 2019 р.

День Безпечного Інтернету




«Мені здається, що про сучасний світ
 дуже важливо зрозуміти одну річ:
велике розмаїття інформації
не гарантує її достовірності»
 Річард Гір
   День безпечного Інтернету відзначають щороку в другий день другого тижня другого місяця. Це міжнародне свято запровадили у 2004 році мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. У 2019 році цей день припав на 5 лютого.
   Мільйони людей об’єднуються, щоб надихнутися для позитивних змін онлайн, підвищити освіченість з питань безпеки онлайн та взяти участь у заходах, що проходять у всьому світі.
   День безпечного Інтернету націлений на створення безпечного та найкращого Інтернету, де кожний та кожна можуть використовувати технології відповідально, у дусі поваги, критично та творчо.
  Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.
    Відзначення цього дня дозволяє зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращої і більш безпечної онлайн-спільноти. Вона служить закликом для молодих людей, батьків, вихователів, вчителів, соціальних працівників, співробітників правоохоронних органів, підприємств, політиків і широких верств суспільства, щоб об’єднатися з метою сприяння та створення найбільш позитивного і кращого інтернету.
        В Дашковецькому НВК в цей день було проведено цілий ряд заходів для учнів з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет.
Молодші школярі, учні 1-4 класів, подивилися мультфільм «Фіксики. Інтернет». Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету.
Для старших учнів молодшої школи проводилися відео-уроки на тему: "Інтернет - користь чи прихована небезпека" з метою ознайомлення учнів з правилами поведінки в Інтернеті. Учні охоче обговорювали віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті, а також вивчили пам’ятку про «Неприємності в мережі та як їх уникнути».
Учні 6 – 9 класів приймали участь в грі «Безпечна подорож до країни Інтернет», яку провела Козак Тетяна Віталіївна. Після закінчення гри-подорожі учасники визначили негативний вплив мережі на підростаюче покоління, а також розробили пам’ятку про «Неприємності в мережі та як їх уникнути».
Для учнів 10, 11 класів була проведена інформаційна бесіда «Неприємності в мережі Інтернет». Наголошувалося на позитивному та корисному використанні інформаційних технологій.
День провели насичено та з користю.



1 коментар:

  1. Молодці, Дашковецький НВК, за масштабну участь та цікаві заходи під час проведення Дня безпечного Інтернету.

    ВідповістиВидалити